Тіллерсон закликає завершити повний розгром «Ісламської держави»

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликає членів очолюваної США коаліції завершити повний розгром екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку і Сирії. Виступаючи перед зібранням учасників коаліції в Кувейті 13 лютого, Тіллерсон заявив, що закінчення великих бойових дій не означає, що досягнуто повної поразки угруповання.

Він сказав, що бойовики втратили більшу частину території, яку вони колись контролювали в Сирії й Іраку, але додав, що джигадисти, як і раніше, є серйозною загрозою для стабільності в регіоні, а також в інших частинах земної кулі.

В Іраку і Сирії екстремістська група «намагається трансформуватися у повстанців», заявив держсекретар США, додавши, що «в таких місцях, як Афганістан, Філіппіни, Лівія, Західна Африка і інші, вони намагаються влаштувати собі притулок».

Тіллерсон також оголосив, що Вашингтон вирішив надати 200 мільйонів доларів допомоги для стабілізації звільнених районів у Сирії і що Сполучені Штати продовжать підготовку місцевих збройних сил в цій країні.

Понад 70 країн приєдналися до коаліції, сформованої в 2014 році, після того, як бойовики «Ісламського держави» взяли під контроль великі райони в Іраку і Сирії.

У засіданні в Кувейті бере участь також голова МЗС України Павло Клімкін.

leave a reply: