Олімпіада: українські спортсмени не пробилися до жодного фіналу

У четвертий офіційний день XXІІІ зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані українські спортсмени не пробилися до жодного фіналу.

Гірськолижник Іван Ковбаснюк у дисципліні «комбінація» не фінішував, і став у загальному заліку п’ятдесятим. «Золото» здобув австрієць Марсель Хіршер, «срібло» та «бронза» на рахунку збірної Франції – Алексіса Пінтуро та Віктора Муфф-Жеанде.

У класичному індивідуальному спринті серед чоловіків українські лижники Олексій Красовський та Андрій Орлик завершили кваліфікацію, відставши від лідерів на понад 24 хвилини. Красовський фінішував 70-м, а Орлик – 73-м. Трохи кращі результати показали жінки: Тетяна Антипенко у кваліфікації стала 54-ою, а Марина Анцибор – 56-ою.

Єдині сподівання на фінал у санному спорті також не справдилися. До третього заїзду Олена Шхумова була 19-ою, а отже мала змогу боротися у фінальному етапі. В останній спробі українка показала 26-й результат. Інша укранська спортсменка Олена Стецків – 28-й.

У командному заліку продовжує лідирувати збірна Німеччини з 7 нагородами (4 золоті, 1 срібна та 2 бронзові). Далі збірні Нідерландів та США.

Українська збірна на зимовій Олімпіаді у Пхьончхані представлена 33 спортсменами в дев’ятьох видах спорту.

Церемонія відкриття Олімпіади відбулася 9 лютого. Змагання триватимуть до 25 лютого.

leave a reply: