Суд переніс слухання справи Бубенчика через відсутність адвокатів

Печерський райсуд Києва переніс на 27 квітня слухання справи активіста Євромайдану Івана Бубенчика, якого підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та посяганні на життя працівника правоохоронного органу. Про це із зали суду повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Засідання перенесли через клопотання адвоката Бубенчика. Він наполягав на присутності в суді ще двох захисників, які не змогли прийти 24 квітня.

На початку квітня Генпрокуратура повідомила Бубенчику про зміну раніше повідомленої підозри. Раніше йому інкримінували вбивство двох правоохоронців і один замах на вбивство.

Ще у 2016 році прокурор Сергій Горбатюк розповідав Радіо Свобода про те, що Генпрокуратура вже викликала на допит майданівця Івана Бубенчика, який заявляв, що 20 лютого 2014 року застрелив на Майдані двох силовиків, проте він на допит не з’явився.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

leave a reply: