Туроператор: причиною аварійної посадки літака у «Борисполі» став птах у двигуні

Туроператор Join UP! заявляє, що причиною вимушеної посадки літака MD-82 Anda Air в аеропорту «Бориспіль» стало потрапляння птаха в двигун літака.

«11 липня рейс Anda Air, який вилетів о 09:09 з туристами по маршруту Київ – Анталія на замовлення туроператора Join UP! з аеропорту в «Жулянах», здійснив аварійну посадку в аеропорту «Бориспіль» об 11:07 в зв’язку з попаданням птаха у двигун літака. Посадку виконано успішно», – заявляє туроператор на своїй сторінці у Facebook.

Туроператор заявляє, що інцидент порушив розклад чартерів Join Up! до/з Анталії.

Від кінця червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то і діб, люди чекали, зокрема, в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту «Київ». Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором «Оазис тревел Україна». Останній свою провину не визнавав. Через цю ситуацію Міністерство економічного розвитку і торгівлі України заявило про намір посилити відповідальність туроператорів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани з наступного року заборонити використання в Україні пасажирських літаків, яким понад 20 років.

 

 

leave a reply: