Гандзюк: співчуваю бідоласі, затриманому в моїй справі. На 99% це випадкова людина

В. о. керуючого справами Херсонської міської ради та активістка Катерина Гандзюк в інтерв’ю «Українській правді» висловила думку, що затриманий у справі про її напад – «на 99% випадкова людина».

«Я співчуваю тому бідоласі, якого затримали в моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що дуже швидко треба було гасити інформаційні хвилі й це робили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він», – сказала Гандзюк.

Вона додала, що бачила фотографії підозрюваного Миколи Новікова в інтернеті, але не впізнає його.

За словами Гандзюк, вона «майже переконана, що в замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна».

«Як тільки я стала чиновником, у листопаді 2016 року, ми приймали справи і ставали свідками жахливих зловживань і злочинів. Правоохоронці – перші люди, з ким ми спілкувалися, і говорили, що треба наводити лад. На жаль, об’єкти наших розмов дізнавалися про таке спілкування за лічені хвилини, тому це просто не мало сенсу. Саме з правоохоронцями був цей системний світоглядний конфлікт, де неможливо домовитися», – зазначила активістка.

​Напад на Гандзюк стався 31 липня вранці. За даними поліції, невідомий облив її сірчаною кислотою. Поліція порушила справу за статтею «замах на вбивство». Гандзюк переправили авіацією до Києва. Їй надали охорону.

6 серпня суд взяв під арешт підозрюваного у замаху Миколу Новікова. Наступного дня поліція повідомила, що розшукує людину, яка може бути причетною до нападу на Гандзюк.

leave a reply: