Трамп назвав Манафорта «гарною людиною»

Президент США Дональд Трамп виступив на захист колишнього очільника своєї політичної кампанії Пола Марафорта, заявивши, що той є «гарною людиною».

Як передає «Голос Америки», під час спілкування з журналістами біля Білого дому, Трамп сказав, що Манафорт працював на його кампанію лише короткий строк і назвав суд «дуже сумним днем для країни».

«Він (Манафорт) – дуже гарна людина і дуже сумно те, що вони зробили Полу Манафорту», – заявив Дональд Трамп.

Нині справа Манафорта перебуває на розгляді журі присяжних. Вони мають окремо розглянути та проголосувати за 18 пунктами звинувачень в ухилянні від податків, банківському шахрайстві та приховуванні іноземних рахунків.

Після цього присяжні оголосять своє рішення під час відкритого судового засідання.

Колегія присяжних 16 серпня в перший день після семи годин обговорення справи Манафорта не змогла винести вердикт.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

Манафорта звинувачують в ухилянні від сплати податків на мільйони доларів у період роботи лобістом на українську Партію регіонів (всього політконсультант отримав за цю роботу, за даними слідства, близько 60 мільйонів доларів), а також в банківському шахрайстві й участі в змові з метою обійти банківські і податкові закони США.

​Справу проти Манафорта порушили члени слідчої групи спецпрокурора Роберта Мюллера, які розслідували ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Однак усі звинувачення, які вони в підсумку висунули, стосувалися діяльності Манафорта з 2006 по 2016 роки, до періоду його роботи в штабі Трампа.

Звинувачення будувало свою лінію на свідченнях колишнього партнера Манафорта Ріка Ґейтса, який уклав угоду зі слідством. У суді Ґейтс зізнався, що сам обкрадав політконсультанта.

Манафорт заявляв про свою невинуватість, наполягаючи, що виплачувати йому зарплату через офшори вирішили українці, з якими він працював. Якщо його визнають винним, Манафорт може отримати від 8 до 10 років в’язниці.

leave a reply: