У Дніпрі все ж відбулася презентація книги військового блогера Ананьєва

У Дніпрі у середу ввечері провели презентацію дебютної книги затриманого днями поліцією, а потім випущеного під поручительство військового блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва. Захід, як і планувалось, відбувався у лекційній залі Центральної міської бібліотеки, тільки на два дні пізніше від запланованого.

Зустріч відбулась у форматі «питання – відповідь». На неї зібралось більше двохсот дніпрян – колишні бійці, волонтери, громадські активісти, читачі.

За словами Валерія Ананьєва, презентована ним книга «Сліди на дорозі», яка в художній формі розповідає про пережиті ним події у зоні бойових дій на Донбасі, писалась кілька років.

«Я не читав нічого з того, що пов’язане з війною. Але є художні твори, які вплинули на написання книги, які мене чіпляють. Найбільше вплинули «Пікнік на узбіччі» Стругацьких і «Солярис» Лема. Деякі речі, які мене вразили, як були подані, я намагався привнести в текст. Вже місяць книга в продажу і її прочитало близько п’яти тисяч людей. Люди пишуть мені листи, це листи дуже щирі, пишуть мені про емоції, які вони відчували, читаючи. Це для мене найбільший комплімент», – розповів автор.

Ця зустріч екс-бійця з читачами у Дніпрі відбулась без ексцесів і завершилася автограф-сесією.

Читайте також: Письменницький дебют у кайданках: поліція затримала, а потім відпустила військового блогера Ананьєва

Валерій Ананьєв планує продовжувати свій всеукраїнський тур на підтримку книги, яка, за його словами, вийшла накладом у 10 тисяч примірників, половина з яких уже розійшлась.

Водночас, за даними джерел Радіо Свобода, справа, фігурантом у якій є Валерій Ананьєв, наразі не закрита.

За даними свідків, у понеділок, 10 вересня, ввечері в приміщенні Центральної міської бібліотеки Дніпра мала відбутись презентація книги Валерія Ананьєва «Сліди на дорозі», але біля будівлі автора затримали правоохоронці.

За даними поліції, Ананьєва затримали для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). За даними з поліції, інцидент стався у січні 2016 року, коли військовий під час конфлікту в тренажерному залі вдарив людину. У квітні 2018 року у зв’язку з неявкою до органів досудового слідства його було оголошено у розшук. 11 вересня, Новомосковський міськрайсуд Дніпропетровщини відпустив Ананьєва під поручительство народного депутата України Андрія Денисенка.

Валерій Ананьєв народився у місті Первомайську на Луганщині. Служив у 25-й десантній бригаді ЗСУ п’ять років, з них два – в зоні бойових дій на Донбасі. Був тяжко поранений та контужений у боях під Слов’янськом. Весь час в зоні АТО вів відеоблог. У травні 2018 року анонсував вихід своєї дебютної книги «Сліди на дорозі», яка розповідає про війну на Донбасі. З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку своєї книги.

leave a reply: