Бойовики на Донбасі здійснили 25 обстрілів за добу – штаб

Штаб Операції об’єднаних сил заявляє, що за добу 14 вересня підтримувані Росією бойовики здійснили 25 обстрілів позицій українських військових, двічі – із застосуванням озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

Втрат серед особового складу немає, ідеться в повідомленні.

За даними штабу, на Луганщині під обстрілом опинилися райони населених пунктів Станиця Луганська, Жовте, Кримське, Новотошківське, на Донеччині – Луганське, Світлодарськ, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

В угрупованні «ЛНР» звинувачують українських військових у трьох обстрілах – поблизу сіл Красний Яр, Сокільники та Калинівка.

В угрупованні «ДНР» ще не інформували про бойові дії 14 вересня.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Читайте також: Арсенал «ЛДНР». Як виглядає «армія» бойовиків на п’ятому році війни

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

leave a reply: