Прикордонники відкривають пункти пропуску на межі з окупованим Кримом

Державна прикордонна служба України повідомляє, що з 15 вересня контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чаплинка» відновлюють свою роботу.

«Операції щодо здійснення пропуску осіб та транспорту через адмінмежу прикордонники Херсонського загону розпочнуть о 10:00», – ідеться на сайті ДПСУ.

Прикордонники нагадують, що рішення про тимчасове закриття двох із трьох пунктів пропуску було ухвалене «для збереження життя та здоров`я громадян, які прямували через КПВВ, і персоналу Держприкордонслужби через небезпечну екологічну ситуацію, що склалася на заводі «Титан» на території окупованого Криму.

Державна прикордонна служба заявила, що продовжить відстежувати ситуацію. «У разі погіршення ситуації і виникнення загрози життю та здоров’ю мирного населення може знову бути прийняте окреме рішення про припинення здійснення пропуску громадян через КПВВ», – ідеться в повідомленні.

Також читайте: З 14 вересня в окупованому Армянську діятиме режим надзвичайної ситуації – фактична влада

6 вересня пункти пропуску «Каланчак» і «Чаплинка» тимчасово призупинили роботу через небезпечну екологічну ситуацію. Українські прикордонники повідомили, що жителі Північного Криму, які хочуть покинути півострів через викиди на заводі «Кримський титан», зможуть перетинати адмінкордон у спрощеному порядку.

Завод «Кримський титан» розпочав роботу ще в 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Group DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком роботи підприємства є виробництво діоксиду титану – речовини, що застосовується в лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

У 2014 році, після анексії Криму Росією, Дмитро Фірташ змінив структуру управління заводом. У жовтні Group DF передала ПрАТ «Кримський титан» російському дочірньому підприємству ТОВ «Титанові інвестиції». У 2015 році ПрАТ «Кримський титан» був перейменований в «Юкрейніан кемікал Продактс».

leave a reply: