ГПУ не перевірила належним чином призначення Труби головою ДБР – суд

Генеральна прокуратура не провела належну перевірку призначення Романа Труби головою Державного бюро розслідувань – такого висновку дійшов Окружний адміністративний суд Києва.

8 листопада суд повідомив, що завершив розгляд позову народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Македона до Генпрокуратури і Міністерства юстиції.

Депутат вимагав визнати, що правоохоронці не провели передбаченої законом перевірки, чи відповідає призначення Романа Труби на посаду директора ДБР закону «Про очищення влади». Суд задовольнив позовні вимоги частково.

Читайте також: Рішення Труби: що відбувається з призначеннями в ДБР і як це вплине на його роботу​

«Судом було прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом визнання протиправною бездіяльність Генеральної прокуратури України, яка полягає у непроведенні належним чином перевірки, щодо поширення частини 3 статті 1 Закону України «Про очищення влади» на Романа Трубу, а також у незверненні до Міністерства юстиції України щодо включення Романа Труби до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади», – йдеться в повідомленні.

В листопаді 2017 року директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Анастасія Задорожна повідомляла, що Мін’юст звертався до Адміністрації президента щодо Труби. Звернення було пов’язане з тим, що він не пройшов люстраційну перевірку.

leave a reply: