У ВККСУ не побачили підстав визнання судом відсутності повноважень у Козьякова і Щотки

Вища кваліфікаційна комісія суддів України заявила про незгоду із ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва, який повідомив 15 травня про відсутність повноважень у голови ВККС Сергія Козьякова та його заступника – голови кваліфікаційної палати Станіслава Щотки.

«Підставою для прийняття Окружним адміністративним судом міста Києва таких рішень було, в тому числі, встановлення судом обставин начебто закінчення визначеного законом строку повноважень Сергія Козьякова та Станіслава Щотки як членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Наявні у Комісії документи свідчать про інше», – йдеться в повідомленні прес-служби ВККСУ.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів вважають, що Окружний адміністративний суд визнав «начебто відсутність» повноважень у Козьякова і Щотки всупереч кільком документам, які тлумачать процедуру і терміни обрання/призначення членів ВККСУ.

15 травня прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила, що суд визнав відсутність повноважень у голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова та його заступника Станіслава Щотки. В суді посилались на встановлення обставин закінчення визначеного законом строку їхніх повноважень як членів ВККСУ.

Козьяков та Щотка були призначені до Вищої кваліфікаційної комісії суддів у 2014 році.

leave a reply: