Ведучий «1+1» Дубінський не зміг підкріпити фактами свої закиди в замовності на адресу «Схем»

Ведучий програми «Гроші» на телеканалі «1+1» Олександр Дубінський не зміг підтвердити свої звинувачення на адресу програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA: Перший») у замовності.

Напередодні, 13 лютого, Дубинський поширив на своїх сторінках у соцмережах інформацію, що не відповідає дійсності – нібито програма «Схеми» залучена в інформаційну кампанію проти Володимира Зеленського, нібито ініційовану Адміністрацією президента Порошенка.

«Надаю всім бажаючим можливість ознайомитися зі скрінами та аудіофайлами з переписки депутата БПП Черненка з помічником президента Порошенка. У переписці обговорюється долучення до дискредитації Зеленського програми «Схеми» Радіо Свобода», – написав у своєму пості у фейсбуці Олександр Дубінський.

Оскільки на опублікованих Дубінським скрінах програма «Схеми» не згадується взагалі, журналіст Максим Савчук звернувся до автора допису за роз’ясненнями – і запропонував Олександру Дубінському надати докази своїх обвинувачень або вибачитися. У відповіді Савчуку Дубінський так і не пояснив, на чому грунтувалося його припущення щодо причетності «Схем» до замовних інформаційних кампаній. Натомість ведучий «Грошей» запропонував подивитися свій черговий відеоблог на іншу тему.

​У дописі Дубінський посилається на нібито отримані ним на дані переписки та запису перемовин депутата БПП Олександра Черненка з нібито помічником Порошенка, ім’я якого не згадується. Згодом, в ефірі Радіо Свобода Олександр Черненко підтвердив справжність аудіозаписів – але зазначив, що вони зманіпульовані. А переписку назвав «фейком».

Згодом головний редактор київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнєцова підтвердила, що на ефір були запрошені представники Комітету виборців України, «щоб обговорити закиди на адресу Зеленського».

Дописи Олександра Дубінського з’явилися після заяви Комітету виборців України про те, що показ відеофільму «Слуга народу-3» під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь кандидата в президенти України Володимира Зеленського і має бути оплачений із його виборчого фонду.

«Схеми: корупція в деталях» – програма журналістських розслідувань, що викриває високопосадову корупцію. Це спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший». Її автор, головний редактор і ведуча – Наталія Седлецька.

Вона заснувала цей проект влітку 2014 року. З того часу «Схеми: корупція в деталях» щотижня виходить в ефір на «UA:Перший» та 24-му каналі. Вісім журналістів-розслідувачівна чолі з Наталкою Седлецькою висвітлюють корупційні зловживання посадових осіб держави, через що зазнають переслідувань і тиску.

 

leave a reply: